英検1級・TOEIC900点からのNHK語学

英語講師です。通訳案内士試験合格しました。

「懐石(会席)料理」を簡単な英語で説明する

 

「懐石(会席)料理」を英語圏の方にもわかりやすく簡単な英語で説明します。

  

 

 

Kaiseki ryori is a traditional Japanese multi-course meal.

懐石料理は、伝統的な日本のフルコース料理です。

 

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It started in Kyoto as a light meal served before a tea ceremony.

茶会の前に出される軽い食事として、京都で始まりました。

 

The original kaiseki ryori was vegetarian with a bowl of soup and three kinds of simple dishes.

もともと懐石料理は、一汁三菜の菜食料理でした。

 

This food culture became sophisticated while serving aristocrats.

この食文化は、貴族に出されるうちに洗練されていきました

 

Dishes come one after another on fine plates and bowls.

料理はきれいな皿や椀に盛り付けられて、次々出てきます

 

Today, it is mainly served at high-class restaurants and Japanese-style hotels.

今日では、主に高級料亭や日本旅館で出されます。

 

Seasonal ingredients are used.

旬の素材が使われます。

※ シーズナル・いんグリーでぃえんツ 

 

It is regarded as the highest art of Japanese dishes.

日本料理の最高芸術とみなされています。